Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, duminică, la scurt timp după ce a fost reales pentru un nou mandat de şase ani, că este absurd să crezi că Moscova l-ar fi otrăvit pe fostul spion rus Serghei Skripal şi pe fiica acestuia, internaţi în stare critică într-un spital britanic, el susţinând că Rusia nu deţine arme chimice şi că acestea au fost eliminate în totalitate, sub supravegherea organizaţiilor internaţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În ceea ce priveşte tragedia pe care aţi menţionat-o, am aflat despre aceasta din mass-media (...) Dacă ar fi fost un agent neurotoxic, oamenii ar fi murit pe loc ", le-a declarat Putin reporterilor.

El a susţinut că Rusia nu deţine astfel de agenţi neurotoxici şi că a distrus toate armele chimice, sub supravegherea organizaţiilor internaţionale. "Am făcut-o, spre deosebire de unii dintre partenerii noştri, care au promis să o facă, dar, din păcate, nu şi-au respectat promisiunile", a afirmat Vladimir Putin.

Putin a mai spus că, în pofida tensiunilor, Moscova este gata să coopereze cu Londra. "Suntem pregătiţi să cooperăm, suntem gata să participăm la investigaţiile necesare, dar pentru aceasta este nevoie de o dorinţă şi de partea cealaltă şi nu vedem încă acest lucru", a adăugat el.

Şeful diplomaţiei britanice Boris Johnson declara că este ”covârşitor de probabil” că preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat folosirea agentului neutotoxic Noviciok împotriva fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia şi că Rusia a ascuns rezerve de Noviciok.

Londra a anunţat că va expulza 23 de diplomaţi ruşi, în urma incidentului din 4 martie, în spatele căruia acuză că se află preşedintele rus Vladimir Putin. Fostul spion rus Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani, şi fiica sa Iulia, în vârstă de 33 de ani, se află în continuare în stare critică, după ce au fost găsiţi inconştienţi pe o bancă la Salisbury, în Wiltshire. Ei au fost otrăviţi cu o neurotoxină.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.