Victoria Nuland, unul dintre diplomaţii americani de top cei mai implicaţi în politica românească a ultimilor trei ani, a părăsit postul de asistent al secretarului de stat al Statelor Unite pentru Europa şi Eurasia după instalarea la Casa Albă a noului preşedinte Donald Trump, fiind înlocuită în funcţie de adjunctul ei, John Heffern, fost ambasador al SUA în Armenia şi, de asemenea, fost adjunct al misiunii americane de pe lângă sediul central al NATO de la Bruxelles.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Informaţia a fost confirmată pentru Profit.ro de către reprezentanţii Departamentului de Stat al SUA. Aceştia au refuzat să precizeze dacă Nuland şi-a dat demisia sau a fost demisă de noua administraţie federală americană republicană condusă de preşedintele Trump.

Anterior, pe 19 ianuarie, Reuters scrisese că Nuland s-ar fi aflat pe o listă cu înalţi funcţionari de stat americani numiţi în funcţii de fosta administraţie democrată Obama care ar fi fost rugaţi de către echipa de tranziţie a lui Donald Trump să rămână în posturi şi după învestirea noului preşedinte. Potrivit sursei citate, lista ar fi fost întocmită pe 17 ianuarie.

În acelaşi material, însă, fusese citat un oficial american care declara că echipa de tranziţie a lui Trump nu i-a înaintat Victoriei Nuland nici o solicitare de a rămâne în funcţie după instaurarea noii administraţii la Casa Albă şi că nu era la curent cu faptul că numele ei ar fi apărut pe vreo astfel de listă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.