Şeful poliţiei din Munchen, Hubertus Andrae, a anunţat sâmbătă că "nu au fost găsite probe" cu privire la o legătură cu Statul Islamic în casa şi în camera presupusului autor al atacului de la Munchen, relatează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacul şi atacatorul nu au "absolut" nicio legătură cu problema refugiaţilor, a subliniat Andrae în această conferinţă de presă.

Bărbatul suspectat că a ucis vineri seara, la mallul Olympia din Munchen, nouă persoane şi a rănit alte 27, după care s-a sinucis, s-a născut în Munchen, a precizat el.

Andrae a declarat, de asemenea, că nu s-au găsit indicii care să arate că altcineva în afară de atacator a fost implicat în drama de vineri seara.

Anchetatorul Robert Heimberger a spus că se pare că atacatorul a piratat un cont de Facebook şi a trimis un mesaj în care îndeamnă persoane să vină la mall pentru a primi cadouri.

Mesajul, trimis de pe contul unei tinere, îndeamnă persoane să vină la mall la ora locală 16.00 (17.00, ora României).

"Îţi voi da ceva, dacă vrei, dar nu prea scump", se arată în acest mesaj.

"Se pare că (mesajul) a fost pregătit de către suspect, iar apoi expediat", a adăugat Heimberger.

Tânăra a raportat că i-a fost piratat contul imediat.

Procurorul Steinkraus Koch  a declarat în conferinţa de presă că suspectul avea o carte intitulată "Mânie. De ce ucid studenţii".

Potrivit BBC, anchetatorii au găsit în camera presupusului atactor tăieturi din ziare despre atacuri armate, inclusiv un articol intitulat "De ce ucid studenţii?".

Anchetatorul Robert Hemberger a declarat că atacatorul era înarmat cu un pistol de tip Glock de calibrul nouă milimetri şi avea asupra sa 300 de gloanţe.

Atacatorul era obsedat de atacuri armate în masă, a mai declarat Andrae.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.