Şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene Andrii Iermak a declarat că planurile de organizare a referendumurilor de anexare la Rusia a republicilor separatiste pro-ruse autoproclamate Doneţk şi Lugansk provin din ”teama de înfrângere”, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este un şantaj naiv cu ameninţări şi poveşti de groază cu «referendumuri», «mobilizări» al celor care ştiu să lupte doar cu oameni paşnici şi copii. Aşa arată teama de înfrângere. Inamicul se teme, manipulează în mod primitiv”, a declarat Andrii Iermak, şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene, pe canalul său de Telegram

El a mai subliniat că ”Ucraina va rezolva problema rusă” şi a adăugat că ”ameninţarea poate fi eliminată doar prin forţă”

Atât Republica Populară Doneţk, cât şi Republica Populară Lugansk au anunţat că vor organiza referendumuri de anexare la Rusia la sfârşitul acestei săptămâni.

Înalţi oficiali ruşi au salutat anunţurile republicilor ucrainene separatiste pro-ruse.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.