Procurorii anticorupţie fac percheziţii, luni, în sediul Guvernului de la Chişinău, respectiv în birouri ale ministerului Educaţiei şi Justiţiei, în mai multe dosare de corupţie şi trafic de influenţă în care sunt vizaţi angajaţi ai celor două ministere, notari, dar şi reprezentanţi ai unor birouri de traduceri, scrie Deschide.MD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Confirm acţiunea. Este vorba despre mai multe dosare de corupţie şi trafic de influenţă în care sunt vizaţi angajaţi ai ministerelor Justiţiei şi Educaţiei, notari, dar şi reprezentanţi ai unor birouri de traduceri. Aceste persoane sunt suspectate de perfectarea ilegală a unor acte pentru cetăţeni moldoveni şi străini. Cu alte amănunte vom reveni pe parcursul operaţiunii.", a declarat pentru Deschide.MD ofiţerul de presă al CNA, Angela Starinschi.

Percheziţiile au loc în câteva birouri ale Ministerului Educaţiei, inclusiv în cel al viceministrului Elena Cernei, iar potrivit unor surse ar fi vorba despre un grup de intermediari care acţionau în complicitate cu funcţionari de la Ministerul Educaţiei si Ministerul Justiţiei, care ar fi grăbit eliberarea unor diplome de absolvire a instituţiilor de învăţământ de către cetăţeni moldoveni, în schimbul unor sume de bani. 

Ministerul Justiţiei, Vladimir Cebotari, a spus că speră ca suspiciunile de corupţie în privinţa unor angajaţi ai ministerului său să nu fie adevărate. "Se fac percheziţii în biorul unui angajat de la Direcţia Apostila. Noi oferim tot suportul pentru că, atunci când există nişte bănuieli, procurorii trebuie să aibă posibilitatea să le verifice. Totuşi, eu sper foarte mult ca bănuielile să nu fie adevărate”, a declarat ministrul. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.