Conservatorii conduşi de Angela Merkel şi partidul de centru-stânga social-democrat SPD speră să găsească o soluţie "clară" în curând, în discuţiile despre o nouă coaliţie care să conducă guvernul, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conservatorii, care se vor întâlni luni pentru a-şi stabili poziţia în negocieri, consideră că se poate ajunge la un compromis pentru a readuce la putere "marea coaliţie”, cea care a guvernat în ultimii patru ani. Cele două partide trebuie să treacă peste diferenţele de opinie în ceea ce priveşte viitorul Europei, pensii, sănătate şi educaţie.

Membri importanţi ai Partidului Conservator au respins ideea lui Martin Schulz, leaderul social-democraţilor, privind "Statele Unite ale Europei”. Cu toate acestea, Annegret Kramp-Karrenbauer, premierul conservator al regiunii Saarland, a spus că speră să fie făcute progrese în discuţiile din această săptămână cu SPD. "Poate putem face un pas important în această direcţie”, a declarat el.

Secretarul General al SPD, Lars Klingbeil, a afirmat că partidul său este deschis către orice posibilitate, inclusiv o nouă coaliţie cu Partidul Conservator sau un guvern minoritar. "Mingea se află în terenul doamnei Merkel”, a spus el, adăugând că ritmul negocierilor depinde şi de cererile creştin-democraţilor (CDU) şi Uniunii Social Creştine.

Un sondaj publicat luni de RTL şi n-tv arată că 71% dintre membrii SPD au salutat decizia partidului de a intra la negocieri cu conservatorii, în timp ce 81% dintre aceştia îşi doresc ca partidul să conducă negocieri dure.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.