Un atac armat a avut loc, joi, la un colegiu din oraşul Grasse, din sudul Franţei, iar bilanţul revizuit arată că doi adolescenţi şi directorul şcolii au fost răniţi, iar un alt tânăr este în stare de şoc. Autorul - indentificat de presă drept Kylian, elev la instituţia vizată - a fost reţinut, relatează Le Parisien

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Nou bilanţ al Ministerului de Interne - trei răniţi şi un elev în stare de şoc

Purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Interne, Pierre-Henry Brandet, a revenit asupra bilanţului atacului armat de la Grasse, precizând că trei persoane au fost rănite şi una este în stare de şoc, relatează BFMTV.

CITEȘTE ȘI Suspectul pentru atacul armat de la un liceu din Grasse ar fi fost hărţuit şi ironizat de colegi

Anterior, Brandet afirmase că sunt opt răniţi.

Victimele au fost identificate drept Julien, un adolescent de 16 ani, Akram, de 17 ani şi directorul liceului.

O elevă de 18 ani, Laura, este în stare de şoc.

Între timp, preşedintele Consiliului Regional din Provence-Alpes-Côte d'Azur a anunţat că autorităţile nu merg pe ipoteza terorismului în atac.

UPDATE: Autorul atacului de la Grasse era elev la instituţia unde a avut loc atacul

Autorul atacului de la liceul din Grasse a fost indentificat de presă drept Kylian, elev la instituţia vizată, relatează Le Parisien, în timp ce Nice Matin publică ultima fotografie publicată de suspect pe pagina sa de Facebook.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru Nice-Matin că băiatul ar fi acţionat singur, după ce, iniţial, poliţia s-ar fi temut că un alt suspect ar fi reuşit să fugă.

Adolescentul ar fi avut o dispută cu directorul liceului, pe care l-ar fi vizat în atac. În total, opt persoane, inclusiv directorul, au fost rănite, a anunţat Ministerul francez de Interne.

Băiatul, care nu avea cazier penal, ar fi avut asupra sa o puşcă, un pistol, un revolver şi două grenade. Autorităţile verifică dacă toate armele erau reale sau unele sunt copii.

Înainte de atac, suspectul a publicat o fotografie sumbră pe Facebook.

Premierul francez Bernard Cazeneuve şi-a scurtat o vizită la Somme şi a luat elicopterul pentru a merge la Grasse. La faţa locului este aşteptat şi ministurl Educaţiei. 

UPDATE: Bilanţul atacului armat de la un liceu din Grasse, din sudul Franţei, a fost revizuit la opt răniţi

Bilanţul atacului armat de la un liceu din Grasse, din sudul Franţei, a fost revizuit la opt răniţi, a anunţat Ministerul francez de Interne, în timp ce 20minutes.fr, afirmă că un suspect este căutat încă. Pe de altă parte, BFMTV afirmă că poliţia nu mai caută nicio persoană.

Printre răniţi se află directorul liceului, care ar fi fost vizat.

Autorităţile au închis toate instituţiile şcolare din localitate, iar părinţii au fost rugaţi să nu meargă să îşi ia copiii.

Ministrul Educaţiei, Najat Vallaud-Belkacem, va merge la liceul unde a avut loc atacul.

Forţele de ordine au reţinut un suspect, un adolescent de 17 ani. Băiatul, care nu avea cazier penal, ar fi avut asupra sa o puşcă, un pistol, un revolver şi două grenade.

Potrivit primelor informaţii, un elev puternic înarmat a intrat în liceu şi a deschis focul asupra directorului. Acesta din urmă şi încă o persoană au fost rănite uşor.

Autorităţile locale au explicat că principalul suspect nu avea cazier penal înainte de acest atac armat.

Reprezentanţii primăriei au precizat că este vorba de un incident armat care a pornit între doi elevi şi nu există niciun indiciu cu privire la o motivaţie teroristă.

Şcoala se află la doar 15 kilometri distanţă de Cannes.

Forţele speciale RAID se află la faţa locului, iar populaţia din jur a fost îndemnată să rămână în case.

Guvernul a emis inclusiv o alertă de atentat prin intermediul aplicaţiei mobile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.