Biroul pentru Drepturile Omului al ONU a transmis joi că zeci de oameni au fost torturaţi de autorităţile din Mexic, în cadrul investigaţiei Guvernului privind dispariţia în 2014 a 43 de studenţi, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Concluziile raportului sugerează un tipar de a tortura şi de a tolera şi ascunde această practică în investigaţia privind cazul Ayotzinapa”, a spus Zeid Ra’ad al-Hussein, comisarul-şef al ONU pentru drepturile omului, într-un raport care documentează investigaţia mexicană bazându-se pe interviuri şi fişe medicale.

Mexic a anunţat luni că a arestat un bărbat despre care se suspectează că ar fi membru al unei grupări de trafic de droguri şi o persoană-cheie în răpirea şi masacrarea a celor 43 de studenţi.

Activiştii susţin că acest caz este reprezentativ pentru violenţa la scară largă din Mexic.

Pe 26 septembrie 2014, 43 de studenţi de la Colegiul Rural al Profesorilor Ayotzinapa au fost daţi dispăruţi în Iguala, Guerrero din Mexic. Studenţii călătoreau cu autobuzul către capitala Ciudad de Mexico pentru a comemora Masacrul de la Tlatelolco din 1968.

Investigaţia autorităţilor mexicane a ajuns la concluzia că cei 43 de studenţi au fost răpiţi pe drum şi apoi daţi pe mâna bandei criminale Guerreros Unidos, iar apoi ucişi. Detalii în privinţa a ceea ce s-a întâmplat în timpul sau după răpire rămân deocamdată neclare.

 

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.