Ministrul german de Interne, Horst Seehofer, nu va mai participa la alegerile parlamentare federale din 2021, a informat el într-un interviu pentru agenţia germană DPA, conform Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Seehofer, care s-a aflat într-o dispută cu cancelarul german Angela Merkel din cauza migraţiei anul trecut şi a avertizat că va da jos guvernul, a afirmat că cei 50 de ani petrecuţi în politică sunt de ajuns. El va împlini 70 de ani în iulie.

Seehofer s-a retras de la conducerea Uniunii Social Creştine (CSU), aliatul bavarez al Uniunii Creştin Democrate a lui Merkel, la sfârşitul lui 2018 după ce partidul a suferit cea mai dură înfrângere din 1950 la alegerile din landul Bavaria.

În campania sa pentru reguli mai dure privind azilanţii în Germania, Seehofer a încercat să se coordoneze cu omologul său italian Matteo Salvini în 2018. Însă relaţia lor s-a răcit, conform DPA, după ce Salvini s-a întâlnit cu reprezentanţi ai partidului de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD).

Seehofer a declarat pentru DPA că din cauza acestor întâlniri, o înţelegere politică cu Salvini „nu mai este posibilă”.

În ceea ce o priveşte pe succesoarea lui Merkel la CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer (AKK), Seehofer a declarat că nu vede niciun motiv pentru care ea nu ar putea avea succes , „mai ales că Angela Merkel şi ea se înţeleg atât de bine, evident”. Merkel a dezminţit joi un articol din Bloomberg în care era precizat că ea şi-a pierdut încrederea în AKK.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.