Candidata proeuropeană a Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, Maia Sandu, a spus, după închiderea secţiilor de votare din Republica Moldova, că aceste alegeri au fost organizate prost, sute de tineri neputând vota, şi că această situaţie este inacceptabilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Din păcate, aceste alegeri au fost organizate prost. Am cerut anterior autorităţilor să suplimenteze numărul de buletine de vot şi să deschidă noi secţii în străinătate. Solicitările noastre au fost ignorate, iar sute de oameni oameni nu au putut să voteze, sute de cetăţeni care au parcurs drum, au stat în frig şi ploaie. Această situaţie este inacceptabilă. Autorităţile din Republica Moldova au încălcat dreptul constituţional al cetăţenilor de a-şi exercita dreptul la vot", a spus Maia Sandu imediat după închiderea urnelor pentru alegerile prezidenţiale din Republica Moldova.  

Ea a mai reclamat şi alte incidente la vot, precum aducerea oamenilor la secţiile de vot "cu resursa administrativă".

"Vom rămâne vigilenţi până la capăt, nu vom permite să vă fure voturile", a spus Maia Sandu, care s-a declarat încrezătoare.

La secţiile din diaspora au votat până la acestă oră peste 132.000 de cetăţeni, adică 8,2% din numărul total de alegători.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.