Preşedintele francez Emmanuel Macron a criticat dur luni eşecul summitului UE privind funcţiile cheie ale blocului european, însă el a adăugat că speră că se va putea ajunge la un acord marţi, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am terminat astăzi cu un eşec, este o imagine foarte rea atât pentru Consiliu cât şi pentru Europa”, a declarat Macron în faţa reporterilor.

„Este clar că acest eşec a avut loc şi din cauza unor ambiţii personale”, a adăugat el.

Liderii UE păreau că se îndreaptă spre un acord, doi diplomaţi informând Reuters că Frans Timmermans urma să fie numit preşedintele Comisiei Europene. Însă aceasta era doar una dintre cele cinci funcţii cheie care trebuie ocupate, inclusiv cea de preşedinte al Băncii Central Europene.

De asemenea, premierul bulgar Boyko Borissov a anunţat că Kristalina Georgieva, europarlamentară din Bulgaria în Partidul Popular European, nu mai este luată în considerare pentru a fi preşedinta Consiliului European.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.