Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat că poporul republicilor separatiste pro-ruse Doneţk şi Lugansk ar trebui să fie ”cel care îşi decide soarta”, iar organizarea referendumurilor ”confirmă faptul că oamenii vor să fie stăpânii propriului destin”, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit lui Lavrov, situaţia actuală arată că cetăţenii din Donbas vor să fie ”stăpâni pe propriul destin”.

”De la începutul operaţiunii militare speciale şi în perioada premergătoare acesteia, am spus că poporul acelor teritorii ar trebui să îşi decidă soarta”, a spus Lavrov, citat de agenţia de presă de stat RIA Novosti.

El a subliniat că întreaga situaţie actuală ”confirmă faptul că oamenii vor să fie stăpâni pe propriul destin”.

Oficialii ruşi continuă să numească invazia Rusiei în Ucraina o ”operaţiune militară specială”.

Liderii republicilor separatiste pro-ruse Doneţk şi Lugansk au anunţat că îşi unesc eforturile şi cer organizarea de urgenţă a unui referendum de anexare la Rusia cât mai rapid.

Şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene Andrii Iermak a declarat că planurile de organizare a referendumurilor de anexare la Rusia a republicilor separatiste pro-ruse autoproclamate Doneţk şi Lugansk provin din ”teama de înfrângere”

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.