Fostul premier elen Lucas Papademos a fost rănit în urma unei explozii care a vizat maşina sa, la Atena, relatează BBC News. Potrivit unor informaţii citate de presa locală, el ar fi în stare critică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 21:56 - Fostul premier grec Papademos are o rană superficială la abdomen şi una mai puţin adâncă la piciorul drept - surse

Fostul premier grec Lucas Papademos are o rană superficială la abdomen şi una puţin mai adâncă la piciorul drept, a declarat o sursă din spitalul unde este îngrijit politicianul pentru Reuters.

Sursa a contrazis o informaţie anterioară potrivit căreia politicianul a fost rănit la ochi şi era în pericol de a-şi pierde vederea.

Presa elenă scrie că maşina în care se afla fostul premier era blindată, astfel că suflul exploziei nu a fost resimţit în exterior.

Imadini de la locul incidentului, o intersecţie aglomerată din centrul Atenei, arată o maşină neagră, cu avariile aprinse, cu parbrizul crăpat, înconjurată de forţele de ordine.

„Mi-am simţit maşina zguduindu-se (...), a fost ca un cutremur mic”, a spus un martor ocular pentru Skai TV. Potrivit lui, portierele vehiculului s-au deschis de la explozie. „A fost panică totală”, a adăugat el.

Fostul şef al Guvernului a fost rănit când a deschis o scrisoare-capcană în timp ce se afla în maşina sa, în apropiere de centrul Atenei, au declarat surse citate sub acoperirea anonimatului de Ekhatimerini.

Papademos ar fi fost rănit la mâini şi la picioare şi a fost transferat la spitalul Evangelismos.

Potrivit unor informaţii citate de presa locală, el ar fi în stare critică.

 

Şoferul său a fost rănit, de asemenea.

Presa locală scrie că doi oficiali bancari se aflau şi ei în maşină, însă starea lor nu este cunoscută.

Potrivit poliţiei, explozia a avut loc în timp ce maşina acestuia se afla în mişcare, la intersecţia străzilor Patission şi Marnis, la ora locală şi a României 18.30.

Papademos a fost numit premier în noiembrie 2011, într-o perioadă de criză economică şi politică. El a rămas în funcţie până în mai 2012.

De asemenea, Papademos a fost vicepreşedinte al Băncii Centrale Europene. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.