Oamenii au votat, duminică, în cantonul elveţian St. Gallen, în favoarea interzicerii purtării în public a vălului islamic denumit şi „burka”, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Votanţii din St. Gallen au cerut înăsprirea legii pentru a-i pedepsi pe cei care îşi acoperă faţa în public şi astfel „ameninţă sau pun în pericol securitatea publică sau pacea socială sau religioasă”.

Guvernul regional, care s-a opus măsurii, trebuie acum să implementeze rezultatul votului cu o prezenţă de 36%.

Cea mai importantă organizaţie islamică din Elveţia, Consiliul Islamic Central, a recomandat femeilor să continue să îşi acopere feţele. Organizaţia a precizat că va monitoriza cu atenţie implementarea interdicţiei şi va lua în considerare o acţiune juridică.

Guvernul federal al Elveţiei s-a opus în iunie unei interdicţii la nivel naţional. Alte ţări europene în care este interzisă acoperirea feţei în public sunt Franţa şi Danemarca.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.