Avioanele de vânătoare Typhoon ale Forţele Regale Aeriene Britanice, aflate în misiune la baza Mihai Kogălniceanu din Constanţa, au interceptat din nou două avioane de luptă ruseşti, care s-au apropiat de spaţiul aerian al NATO, deasupra Mării Negre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul a fost făcut miercuri pe Twitter de către Forţele aeriene regale britanice, care au precizat că au fost interceptate două avioane ruseşti de tip Su-24 Fencer.

Şi în 15 august Forţele aeriene regale britanice au interceptat şase bombardiere ruseşti care zburau în apropiere de spaţiul aerian NATO la Marea Neagră. Şi atunci, avioanele Typhoon au fost decolat de la baza Kogălniceanu pentru a intercepta cele şase aeronave militare model Su-24 FENCER, care s-au întors către Crimeea.

Ministrul român al Apărării Mihai Fifor declara recent că asemenea ”provocări” din partea Rusiei au devenit frecvente în ultimele luni, el spunând că Rusia încearcă să demonstreze că Marea Neagră este o zonă pe care o controlează. "După anexarea ilegală a peninsulei Crimeea, în 2014, aceste activităţi la Marea Neagră s-au înteţit. România şi aliaţii demonstrează că Marea Neagră nu este un lac rusesc. Este o mare deschisă, în care se circulă în perfectă siguranţă. (...) Ori de câte ori ieşim la exerciţiu, există un răspuns din partea Rusiei, pentru că încearcă să demonstreze că Marea Neagră este zona pe care o controlează”, declara ministrul Apărării, Mihai Fifor.

Patru avioane de tip Typhoon aparţinând Forţele aeriene regale britanice se află la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, unde sunt staţionaţi câteva sute de militari americani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.