Problemele la sistemul informatic de la British Airways afectează pasagerii companiei de pe mai multe aeroporturi din lume, printre care Hong Kong, Roma, Praga, Milano, Stockholm sau Malaga, relatează BBC News. Compania britanică a anunţat că toate cursele de pe aeroporturile din Londra vor fi anulate pe tot parcursul zilei de sâmbătă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un jurnalist BBC se află pe aeroportul internaţional din Roma, aşteptând să plece la Londra. El a precizat că angajaţii British Airlines nu ştiu cât de lungă va fi întârzierea şi că i-au transmis că “toate cursele sunt consemnate la sol în toată lumea”.

Probleme sunt şi la Marsilia. “Când ne-am urcat în cele din urmă în avion, căpitanul a venit şi ne-a spus că sistemele IT sunt căzute în toată lumea. În cele din urmă, după ce am stat pe pistă o oră şi jumătate, am coborât din avion. Acum sunt în zona de plecări din faţa porţii”, a povestit o femeie blocată la Marsilia, Alma Saffari.

Saffari, care călătoreşte împreună cu bebeluşul său de 13 luni, a spus că a primit un voucher pentru mâncare şi băuturi.

“O problemă majoră IT provoacă perturbări foarte grave la toate operaţiunile noastre de zbor din toată lumea”, a anunţat British Airways.

Compania şi-a cerut scuze şi a dat asigurări că “lucrează pentru a rezolva problema”.

Deocamdată nu există nicio dovadă care să sugereze că problema a fost provocată de un atac informatic, a dat asigurări grupul de transport aerian.

Toţi pasagerii afectaţi de această problemă -  care vine în primul week-end al vacanţei şcolare în Regatul Unit - vor putea să îşi reprogrameze zborul sau să primească banii pe bilet înapoi.

Defecţiunea în sistemul IT a provocat haos pe aeroporturile din Londra, unde oamenii au postat fotografii cu cozi pentru a ieşi din terminale, dar şi la ghişeele de informaţii. Pasagerii s-au plâns că au stat la cozi timp de peste trei ore numai pentru a ieşi din aeroportul Heathrow.

Compania britanică a avut o singură cursă sâmbătă între aeroportul Otopeni şi Londra, care a plecat la timp, în cursul dimineţii.

Defecţiunea în sistemul IT al companiei aeriene British Airways a apărut sâmbătă dimineaţă, iar de atunci toate zborurile din Marea Britanie ale companiei au început să acumuleze întîrzieri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.