Decesele cauzate de penuria globală de cereale şi alimente pe fondul războiului din Ucraina ”ar putea fi chiar mai numeroase decât vieţile pierdute în mod direct în război”, a declarat ministrul britanic al Transportului, Grant Shapps, pentru Sky News, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul britanic al Transportului, Grant Shapps, a afirmat că este ”foarte îngrijorat” cu privire la această problemă şi s-a întâlnit săptămâna trecută cu omologul său ucrainean, Oleksandr Kubrakov, în Germania, pentru a discuta despre cum ar putea fi folosită infrastructura astfel încât cerealele să părăsească Ucraina.

”Sunt preocupat în mod deosebit de situaţia din Ucraina. Am văzut această invazie barbară a lui Putin”, a subliniat el într-uninterviu pentru Sky News marţi.

Oficialul britanic a mai precizat că îngrijorarea sa principală provine din vieţile pierdute în Ucraina, dar a menţionat că mai multe decese ar putea fi provocate în alte state din cauza penuriei de cereale şi alimente, ”care ar putea fi chiar mai numeroase (n.r. decese) decât vieţile pierdute în mod direct în război”.

El a adăugat că trebuie găsite soluţii în vederea facilitării exportului cerealelor din Ucraina.

Deşi nu a putut intra în detalii în privinţa întâlnirii sale cu Kubrakov, Shapps a menţionat că ”există o mulţime de modalităţi potenţiale diferite de a scoate cereale şi alte bunuri din ţară şi de a introduce, de asemenea, mărfuri în ţară”.

Ministrul britanic al Transporturilor a specificat că acest lucru este ”absolut esenţial”, în caz contrar, se va produce o ”mare foamete”.

El a spus că există ”o mulţime de complexităţi” în ceea ce priveşte exportul cerealelor din Ucraina, inclusiv minele din apele din apropierea oraşului Odesa.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.