Taifunul Megi a lovit puternic marţi dimineaţă coastele Taiwanului, lăsând în urmă cel puţin patru morţi şi sute de răniţi, în vreme ce milioane de persoane au rămas fără electricitate. Aceasta este cea de-a treia furtună tropicală care afectează ţara insulară în ultima lună, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele mai multe şcoli şi instituţii administrative au fost închise prin decizia autorităţilor naţionale, în vreme ce circulaţia trenurilor de mare viteză a fost suspendată din cauza vânturilor puternice şi a precipitaţiilor abundente aduse de taifunul Megi.

Potrivit autorităţilor, cel puţin 167 de persoane au fost rănite, iar alte 11.500 au fost evacuate. De asemenea, până la două milioane de locuinţe au rămas fără electricitate, iar alte 45.000 au rămas fără acces la apă curentă.

Activitatea de pe pieţele financiare taiwaneze a fost suspendată din cauza furtunii tropicale.

Imaginile video i-au surprins pe locuitorii capitalei insulei încercând să se adăpostească din calea vânturilor puternice, care au atins chiar şi 160 km/h pe alocuri.

Mijloacele de transport public din metropola Taipei şi-au suspendat în mare parte activitatea, în vreme ce sute de zboruri internaţionale au fost anulate.

Autorităţile se aşteaptă ca furtuna tropicală să părăsească teritoriul insulei şi să se îndrepte miercuri spre ţărmurile chineze.

Ministerul Afacerilor Publice din China a ordonat autorităţilor locale din sudul şi estul ţării să intensifice pregătirile pentru prevenirea dezastrelor.

În această lună, taifunul Merati a lăsat în urmă 28 de morţi în China şi Taiwan.

Taifunurile sunt comune în această perioadă a anului pentru sud-estul Chinei şi Taiwan, aducând de regulă precipitanţii abundente din largul oceanului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.