Aproximativ 500 de lideri şi demnitari din Regatul Unit şi din lume asistă luni, la Abaţia Westminster, la slujba defunctei regine Elizabeth a II-a, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numeroşi membri ai unor familii regale sunt aşezaţi în partea opusă celei în care se află în biserică familia regală britanică.

Regina Margrethe a II-a a Danemarcei este aşezată exact în faţa regelui Charles.

Ea este cea mai veche suverană din Europa şi a fost aşezată în faţa celui mai noiu monarg european.

Margrethe a II-a şi Elizabeth a II-a erau foarte apropiate.

Regina daneză îşi serbează Jubileul de Aut anul acesta - 50 de ani de când se află pe tron -, însă ea şi-a modificat programul, însemn de respect faţă de moartea prietenei sale.

Între alte capete încoronate, în abaţia regală se mai află regele şi regina Buthanului, împăratul şi împărăteasa Japoniei, regele Belgiei Philippe şi regina Mathilde, regele Willem-Alexander al Olandei şi regina Maxima şi regele Felipe al VI-lea al Spaniei şi regina Letizia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.