Un atac a avut loc miercuri la Parlamentul Marii Britanii, în urma căruia cel puţin o persoană a murit şi mai multe au fost rănite. Deocamdată nimeni nu a revendicat atacul, numărul victimelor nu este clar, iar numeroase detalii sunt încă neclare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CE SE ŞTIE

O femeie a murit şi mai multe persoane au fost rănite, dintre care unele sunt în stare “catastrofală”, după ce o maşină a lovit pietoni pe Podul Westminster, un important obiectiv turistic din Londra. Maşina a lovit apoi gardul Parlamentului.

Un bărbat de vârstă mijlocie, înarmat cu un cuţit a înjunghiat un ofiţer de poliţie în faţa Parlamentului, în jurul orei locale 14.45 (16.45 ora României) înainte de a fi împuşcat. Au fost trase cel puţin patru focuri de armă.

Poliţia tratează situaţia ca un “incident terorist” şi le-a cerut tuturor martorilor să predea eventualele înregistrări sau poze cu atacul sau făcute imediat după.

Serviciul de Ambulanţă a anunţat că are de-a face cu un “incident major” şi a rugat populaţia să nu apeleze la acest serviciu, dacă nu este vorba de maximă urgenţă.

Şedinţa Camerei Comunelor, care era în curs, a fost oprită, iar accesul în şi din Parlament a fost oprit.

Premierul Theresa May se afla în Parlament în momentul atacului şi a fost evacuată de urgenţă. În prezent, ea este în siguranţă, a anunţat Guvernul.

Măsurile de securitate la Buckingham Palace şi în jurul altor obiective turistice din capitală Marii Britanii au fost sporite

Nimeni nu a revendicat deocamdată atacul. Discuţiile de pe reţelele de socializare jihadiste au luat amploare marţi, după ce Marea Britanie a interzis aparatele electronice la bordul zborurilor din unele ţări cu populaţie musulmană, a declarat o sursă din serviciile de securitate europene a declarat pentru Associated Press.

CE SPECULAŢII EXISTĂ

Autorul atacului din curtea Parlamentului, care ar fi încercat să forţeze intrarea în Legislativ, ar fi murit.

Cel puţin 12 persoane ar fi fost lovite de maşină pe Podul Westminster.

Autorul coliziunii şi atacatorul din curtea Parlamentului ar fi una şi aceeaşi persoană. El ar fi lovit pietonii pe Podul Westminster, apoi ar fi intrat cu maşina în gardul Parlamentului, ar fi fugit din maşină şi ar fi înjunghiat ofiţerul de poliţie din curtea Legislativului.

O altă ipoteză prezentată de presă este că maşina ar fi lovit accidental pietonii şi ar fi intrat din greşeală în gard, pentru că şoferul s-ar fi speriat

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.