Autorităţile spaniole au emis, sâmbătă dimineaţă, un bilanţ oficial al evenimentelor violente care au avut loc vineri în Catalonia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma unei zile marcate de grevă generală şi confruntări între protestatari pro-independenţă şi forţele de ordine în mai multe localităţi din regiune, au rezultat 182 de răniţi, dintre care 152 în capitala provinciei, şi 83 de oameni au fost reţinuţi, potrivit rtve.es care citează Sistema Catalán de Emergencias.

Dintre răniţii din Barcelona, 50 au fost duşi la spital. În Girona, 12 persoane au avut nevoie de asistenţă medicală, iar în Lleida şase persoane au fost rănite, dintre care trei, transportate la spital. Au fost înregistraţi răniţi în urma protestelor şi în Molins de Rei, Alella, Montcada i Reixac şi Terrassa.

Conform cifrelor transmise de oficialităţi, doar în Barcelona au participat la proteste 500.000 de persoane. Organizatorii demonstraţiilor au vorbit despre mai mult de 1 milion de oameni în regiune. 

La ora 13.00, şeful guvernului catalan, Quim Torra, este aşteptat să facă declaraţii.

În a cincea zi şi noapte de proteste în Barcelona, au fost ridicate şi incendiate baricade pe străzile şi bulevardele centrale, forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene şi, pentru prima dată, un tun cu apă.

Potrivit cifrelor oferite de Ministerul de Interne în noaptea de vineri spre sâmbătă, în primele cinci zile de manifestaţii 207 membri ai forţelor de ordine au fost răniţi, 800 de containere au fost incendiate şi 107 vehicule distruse. Mai mult de 120 de persoane au fost reţinute.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.