Canada a anunţat că monitorizează situaţia din Irak după atacul iranian cu rachete, în condiţiile în care deja anunţase transferul temporar a 500 de militari din Irak în Kuweit, din motive de securitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Generalul Jonathan Vance, şeful de Stat major al Forţelor Armate Canadiene a anunţat că personalul canadian este în siguranţă în urma atacurilor cu rachete din Irak.

”Rămânem în alertă”, a dat asigurări Vanc.

Canada a decis deja să transfere aproximativ 500 de militari din Irak în Kuweit, din motive de securitate, din cauza temerilor legate de o posibilă reacţie în urma atacului american cu dronă în care a fost ucis generalul iranian Qassem Soleimani, conform anunţului făcut marţi de generalul Vance.

Generalul Jonathan Vance a afirmat într-o scrisoare adresată familiilor militarilor că ”ştirile care vin din Orientul Mijlociu sunt alarmante pentru mulţi dintre voi”.

”O parte dintre oamenii noştri vor fi mutaţi temporar din Irak în Kuweit, Simplu spus, facem acest lucru pentru siguranţa şi securitatea lor”, preciza el în scrisoare.

O parte dintre trupele canadiene participă la o misiune NATO, în timp ce altele participă la Operation Impact, o iniţiativă canadiană de antrenare a soldaţilor din Irak, Iordania, Liban şi Kuweit. Canada are în total aproximativ 800 de militari în Orientul Mijlociu.

NATO a anunţat marţi că mută o parte dintre militarii săi din Irak, fără să ofere detalii.

Premierul canadian Justin Trudeau a vorbit luni cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, iar cei doi ”au subliniat importanţa de-escaladării tensiunilor şi necesitatea de a susţine securitatea şi stabilitatea în Irak”, a anunţat biroul premierului Trudeau.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.