Ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, intenţionează să demisioneze, a relatat vineri cotidianul „Bild”, un gest de natură să agraveze problemele cancelarului Olaf Scholz, care încearcă cu prudenţă să intensifice sprijinul militar pentru Ucraina, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Criticată în repetate rânduri de presă şi de clasa politică, Christine Lambrecht, membră a Partidului Social-Democrat (SPD) al cancelarului Olaf Scholz, a decis să demisioneze şi să lase altcuiva posibilitatea a de a lua-o de la capăt la Ministerul Apărării, dar momentul exact al plecării sale nu este încă clar, scrie „Bild”, care citează persoane care au cunoştinţă despre această chestiune.

Vestea vine în contextul în care Olaf Scholz se află sub presiune pentru a aproba o sporire a sprijinului militar internaţional pentru Kiev, pentru a-i ajuta pe ucraineni să respingă forţele ruseşti.

Christine Lambrecht a fost acuzată că nu a reuşit să modernizeze rapid armata germană, în ciuda faptului că s-a convenit asupra unui fond special de 100 de miliarde de euro în acest scop după ce Rusia a invadat Ucraina.

Dezbaterea - de lungă durată - privind starea capacităţilor de apărare ale Germaniei s-a intensificat luna trecută, când mai multe tancuri de infanterie Puma au fost scoase din uz în timpul unui exerciţiu militar.

Lambrecht a declarat atunci că Germania nu va mai achiziţiona tancuri până când acestea nu îşi vor dovedi fiabilitatea.

Recent, Lambrecht a fost criticată de presă şi de personalităţi din opoziţie pentru că a postat pe reţelele sociale, în ziua de Anul Nou, un videoclip neinspirat, înregistrat în aer liber, în care le mulţumea militarilor şi vorbea despre Ucraina, străduindu-se să se facă auzită pe zgomotul de fond produs de petarde.

CITEȘTE ȘI Ministrul german al apărării, ţinta criticilor după un mesaj ratat de Anul Nou. Opoziţia îi cere demisia - VIDEO

"Zvonuri pe care nu le comentăm" - a reacţionat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării după apariţia articolului din „Bild”.

De asemenea, un purtător de cuvânt al guvernului nu a dorit să comenteze, menţionează Reuters.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.