Franţa a înregistrat 90 de morţi din cauza covid-19 în spitale, iar bilanţul deceselor a crescut la 28.457 - 18.112 în spitale şi 10.345 în aziluri de bătrâni şi alte instituţii -, a anunţat Guvernul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul bolnavilor în stare gravă, spitalizaţi la reanimare, a continuat să scadă, potrivit acestui bilanţ prezentat pe site-ul Guvernului luni seara, la două săptămâni după ridicarea treptată a izolării.

În total se înregistrează 1.609 de pacienţi în stare gravă la reanimare, cu 46 mai puţin în 24 de ore, potrivit Direcţiei Generale a Sănătăţii (DGS).

Numărul total al bolnavilor aflaţi la reanimare - indiferent de cauză -, care reflectă presiunea asupra sistemului spitalicesc, ”rămâne mare” - 5.600 de pacienţi, tot atâtţia cât cu o zi înainte, a anunţat într-un comunicat DGS.

De asemenea, 16.798 de persoane sunt spitalizate din cauza covid-19 - cu 387 mai puţine decât duminică.

Patru regiuni - Ile-de-France, Grand-Est, Auvergne-Rhône-Alpes şi Hauts-de-France - înregistrează 72% dintre pacienţii spitalizaţi la reanimare.

De la începutul epidemiei în Franţa, 100.615 de persoane au fost spitalizate în ţară, dintre care 17.770 la reanimare.

Potrivit bilanţului de luni, 65.199 de persoane s-au întors acasă vindecate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.