Autorităţile din Afganistan au anunţat că atacul sinucigaş cu bombă de duminică, de la Kabul, de la un centru pentru înregistrarea participanţilor la vot, s-a soldat cu 57 de morţi şi 119 răniţi, relatează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Wahid Majro, dintre persoanele decedate, 22 sunt femei şi opt copii.

Printre răniţi se numără 17 copii şi 52 de femei.

“Bilanţul ar putea creşte”, a precizat Majro.

Explozia de duminică a avut loc în Dasht-e Barchi, o zonă din vestul capitalei, unde trăiesc în principal şiiţi, minoritate vizată deseori de atacurile organizaţiei Stat Islamic. Atacul a fost revendicat de Statul Islamic.

Centrele electorale au fost pregătite peste tot în Afganistan pentru alegerile parlamentare, amânate deja de mai mult timp, care vor avea loc în octombrie. Oficialii au avut în vedere că acestea ar putea fi ţintele unor atacuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.