Mai multe persoane au fost împuşcate pe stradă, în oraşul Turku, aflat în sud-vestul Finlandei, iar autorităţile au anunţat că doi oameni au murit, în timp ce alţi şase au fost răniţi. De asemenea, Poliţia a anunţat că a împuşcat şi reţinut un suspect, iar alţi presupuşi atacatori sunt căutaţi, transmite BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Doi morţi şi şase răniţi, după ce au fost înjunghiaţi, la Turku, anunţă poliţia finlandeză

Două persoane au fost ucise, iar alte şase rănite la Turku, oraş aflat în sud-vestul Finalndei, la aproximativ 150 de kilometri de capitala finlandeză Helsinki, a anunţat poliţia, relatează The Associated Press.

Un suspect a fost reţinut şi primea îngrijiri la spital după ce a fost împuşcat de poliţişti.

Agenţia finlandeză de ştiri STT anunţase anterior, citând spitalul în care a decedat victima, că o persoană a murit în urma incidentului.

Şeful poliţiei finlandeze, Seppo Kolehmainen, a spus că este prea devreme pentru a face o legătură între ceea ce s-a întâmplat la Turku şi terorimul internaţional, potrivit postului Yle. Kolehmainen a spus că ”nu se ştie nimic în legătură cu motivaţiile sau ceea ce s-a întâmplat exact la Turku”.

Poliţia anunţase că a împuşcat un bărbat într-un picior şi l-a reţinut, după ce acesta a înjunghiat mai multe persoane. Forţele de ordine au anunţat, totodată, că sunt căutaţi mai mulţi suspecţi şi au îndemnat populaţia să stea departe de centrul localităţii.

Potrivit tablodului Ilta-Sanomat, şase persoane au fost rănite în incident - un bărbat şi cinci femei -, iar o femeie care mergea cu ajutorul unui cărucior a fost atacată cu un ”cuţit mare”.

UPDATE - Un mort şi opt răniţi, înjunghiaţi la Turku; poliţia finlandeză caută mai mulţi suspecţi

O persoană a murit, iar opt au fost rănite după ce au fost înjunghiate în oraşul Turku, în sud-vestul Finlandei, a anunţat spitalul din acest oraş, relatează AFP.

”Potr să confirm că opt persoane sunt la spital. O persoană a murit, restul se află într-o stare stabilă”, a declarat pentru AFP directorul centrului spitalicesc Turku, Petri Virolainen.

Poliţia a anunţat că a arestat un suspect şi căuta mai mulţi alţi suspecţi.

Bărbat împuşcat de poliţie în oraşul finlandez Turku după ce înjunghie mai multe persoane

Poliţia finlandeză a împuşcat un bărbat după ce acesta ar fi înjunghiat mai multe persoane în oraşul Turku, în sud-vestul ţării, relatează BBC News.

Bărbatul a fost reţinut după ce a fost împuşcat într-un picior, a precizat Poliţia.

Incidentul a avut loc în zona Pieţei Puutori, iar forţele de ordine i-au îndemnat pe locuitori să evite centrul oraşului.

Într-o imagine se poate vedea un corp întins pe asfalt, însă nu au fost confirmate în mod oficial victime.

Poliţia din sud-vestul Finlandei a anunţat pe Twitter, la ora locală 16.40 (16.40, ora României), că mai multe persoane au fost înjunghiate în centrul oraşului Turku şi i-a îndemnat pe locuitori să evite zona.

Postul finlandez Yle a transmis că cel puţin două persoane au fost rănite în incident, în timp ce alte publicaţii evocă cinci sau şase răniţi. 

Potrivit ziarului Turun Sanomat, mai multe ambulanţe se aflau la faţa locului, iar poliţia făcea verificări în mijloace de transport în comun.

Un martor ocular, Jesse Brown, a declarat pentru BBC că a văzut poliţia împuşcând o persoană. "Oamenii fugeau şi se vorbea despre un atac cu cuţitul, posibil mai mulţi atacatori”, a spus el.

Poliţia a anunţat ulterior, pe Twitter, că sunt căutaţi "mai mulţi eventuali atacatori la Turku”.

Britanicul Lee Hills, din Sunderland, a trimis BBC o fotografie de la locul incidentului. El a fost blocat de poliţie într-un pub, la aproximativ 200 de metri de locul faptei. Alt martor, studentul Anttoni Numminen, a declarat că, în timp ce juca biliard într-un bar, a auzit focuri de armă. Oameni au început să intre în fugă în bar, a declarat el, iar ”localul a fost blocat imediat” de c[tre autorităţi. ”Primim mesaje de la familii şi prieteni potrivit cărora era vorba despre persoane cu cuţite”, a spus el.

Premierul finlandez Juha Sipila a anunţat că Guvernul monitorizează îndeaproape situaţia, în timp ce ministrul Justiţiei şi şeful poliţiei naţionale finlandeze au anunţat că se îndreaptă către oraş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.