Autorităţile pariziene încep miercuri construcţia unui perete de sticlă, rezistent la gloanţe, în jurul Turnului Eiffel, în cadrul eforturilor de a spori siguranţa la cel mai vizitat monument din lume, relatează Daily Mail.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucrările vor dura nouă luni şi vor costa 30 de milioane de euro, a anunţat viceprimarul Parisului însărcinat cu turismul, Jean-Francois Martins. El a dat asigurări că renovarea nu va perturba în niciun el fluxul de turişti şi că vizitatorii vor putea în continuare să meargă gratuit până la Turnul Eiffel, după ce vor trece prin controale de securitate.

Anul viitor va fi demarat un proiect pentru revopsirea turnului din oţel, vechi de 128 de ani, precum şi procesul de înlocuire a lifturilor. Construcţia unui nou centru de primire va începe în 2021.

În total, 300 de milioane de euro au fost alocaţi déjà pentru îmbunătăţirea experienţei vizitatorilor acestui monument simbol al Parisului, în următorii 15 ani.

Turnul Eiffel este vizitat, în medie, de circa şapte milioane de vizitatori anual.

Parisul a fost ţinta mai multor atacuri jihadiste începând din 2015, cu cel de pe 13 noiembrie, în mai multe baruri şi la Bataclan, soldat cu 130 de morţi.

Pe 3 februarie, la Caruselul de la Luvru, alt loc foarte frecventat de turişti, un egiptean în vârstă de 29 de ani a atacat cu câte o macetă în fiecare mână patru militari din cadrul Operaţiunii Sentinelle. El a fost grav rănit prin împuşcare de către un militar care a ripostat.

O serie de atentate au fost de asemenea dejucate în capitala franceză, în ultimii doi ani, inclusiv unul cu maşină-capcană în apropiere de Cetedrala Notre-Dame.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.