Gara din Rastatt (sud-vestul Germaniei) a fost redeschisă după ce poliţia nu a descoperit explozibili în clădire sau în împrejurimi, au aunţat autorităţile citate de Deutsche Welle. Marţi dimineaţă, autorităţile germane au evacuat şi au blocat accesul publicului în principala gară din localitatea Rastatt, aflată în apropiere de Strasbourg şi Stuttgart, în urma unei ameninţări cu bombă, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Se pare că autorităţile germane au primit o ameninţare cu bombă printr-un apel anonim înregistrat la ora locală 9.15 (10.15 ora României), iar operaţiunea forţelor de securitate este încă în desfăşurare. 

În zona gării din localitatea germană au intervenit poliţişti echipaţi cu câini, precum şi genişti.

”Nimic suspect nu a fost descoperit până în acest moment”, a declarat un purtător de cuvânt. 

De asemenea, autorităţile germane au arestat luni dimineaţă un migrant sirian, care construia în propriul apartament o bombă artizanală şi avea de gând să se detoneze în numele Statului Islamic într-un aeroport din Berlin. Însă, ţinta iniţială propusă de jihadistul sirian era un tren sau o gară din Germania.

Autorităţile germane sunt în alertă, după ce landul bavarez a fost zguduit în luna iulie de două atentate revendicate de jihadiştii Statului Islamic.

În acest sens, un solicitant de azil sirian s-a detonat în faţa unui restaurant din localitatea germană Ansbach, însă doar 15 persoane au fost rănite în incident. Atacatorul sinucigaş Mohammad Daleel şi-a pierdut viaţa în urma exploziei.

De asemenea, un adolescent afgan, în vârstă de doar 17 ani, i-a atacat cu toporul pe pasagerii unui tren bavarez şi a rănit cinci persoane înainte de a fi împuşcat mortal de un poliţist german. Se pare că adolescentul menţinea legătura prin aplicaţii de mesagerie criptate cu un jihadist al ISIS.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.