Autorităţile elene au anunţat că mai mulţi atacatori înarmaţi au tras focuri de armă marţi dimineaţă spre un poliţist care păzea sediul socialiştilor de la Alianţa Democrată din Atena. Se pare că poliţistul a suferit răni minore în urma atacului armat, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicio grupare nu a revendicat până în acest moment atacul armat, deşi activiştii de extremă-stânga sunt cunoscuţi pentru orchestrarea unor atacuri asupra poliţiştilor eleni.

Anchetatorii au descoperit că s-au tras trei gloanţe în faţa sediului Alianţei Democrate.

Asemenea atacuri asupra unor poliţişti, politicieni sau diplomaţi sunt frecvente în Grecia. Ţara are o istorie lungă de violenţă politică şi se luptă pentru a ieşi dintr-o criză economică, care a dus la tăierea veniturilor şi la o rată ridicată a şomajului.

În 2014, extremiştii au atacat sediul Alianţei Democrate din Atena ca parte a unei acţiuni ”împotriva oligarhiei de stat, a dictaturii din capitală şi a gărzilor armate” din Grecia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.