Aproximativ 40.500 de manifestanţi au defilat sâmbătă, la a 19-a zi de mobilizare, în Franţa, dintre care aproximativ 5.000 la Paris, a apreciat ministrul francez de Interne Christophe Castaner, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urmă cu o săptămână, 32.000 de ”veste galbene” au manifestat în Franţa, potrivit Ministerului de Interne.

Tot potrivit ministerului, 233 de reţineri au avut loc sâmbătă în ţară, dintre care 127 la ora locală 17.00 (18.00, ora României).

”Consemnele noastre de fermitate au fost respectate”, a apreciat Castaner, care a anunţat că urmăreşte ”îndeaproape” situaţia unui poliţist care a făcut un stop cardiac, la Paris.

UN POLIŢIST FACE O CRIZĂ CARDIACĂ LA PARIS

Un poliţist din cadrul unei companii de interveţie de la Paris a suferit o criză cardiacă în Place de la République, a anunţat Prefectura Poliţiei din capitala franceză, care a adăugat că nu cunoaşte cauzele acestei crize.

Funcţionarul a fost preluat în grijă de către salvatori. Pompieri i-au aplicat un masaj cardiac şi a fost condus la un spital.

”Starea sănătăţii (poliţistului) este considerată foarte gravă”, potrivit aceleiaşi surse.

Directorul Ordinii publice şi circulaţiei Jérôme Foucaud s-a dus la faţa locului, iar prefectul poliţiei Didier Lallement este ţinut la curent cu situaţia poliţistului.

Dispersarea manifestaţiei pariziene a ”vestelor galbene” a condus la tensiuni în sectorul bulevardului Strabourg.

Manifestanţi s-au întors, pentru o scurtă perioadă de timp în Place de la République, unde au avut loc tensiuni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.