Ungaria consideră inacceptabilă aplicarea interdicţiei de a intra pe teritoriul Ucrainei a preşedintelui UDMR, Hunor Kelemen, motiv pentru care, ambasadorul Ucrainei la Budapesta este convocat luni la Ministerul ungar de Externe, a informat Tamás Menczer, secretar de stat în cadrul Ministerului Ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, potrivit MTI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În comunicatul remis, secretarul de stat responsabil pentru informare şi imaginea internaţională a Ungariei a subliniat cămăsura luată de aplicare a interdicţiei preşedintelui UDMR, Hunor Kelemen, să intre sâmbătă pe teritoriul Ucrainei este considerată de către Ungaria ca o măsură abuzivă, antimaghiară şi inacceptabilă.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că sâmbătă i-a fost refuzat accesul în Ucraina, fără nicio explicaţie clară şi că l-a informat ministrul român de Externe despre această situaţie, urmând să solicite explicaţii Ambasadei Ucrainei la Bucureşti.

Ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Oleksandr Bankov, a precizat că preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Ucrainei încă din 3 noiembrie 2017 şi că de atunci acesta a mai încercat să intre în Ucraina folosind paşaportul ungar şi a fost refuzat. Kelemen l-a contrazis pe ambasador.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.