Kamala Harris, prima femeie vicepreşedinte al Statelor Unite, prima persoană de culoare şi prima persoană cu descendenţă sud-asiatică care ajunge în această funcţie, a declarat în primul discurs ca viepreşedinte ales că americanii au ales speranţa, unitatea, decenţa şi adevărul. Ea s-a declarat convinsă că deşi este prima femeie într-o asemenea funcţie, nu este şi ultima. Harris a a adus un omagiu mamei sale, venită în SUA din India la 19 ani şi care a crezut cu tărie într-o Americă în care un astfel de moment este posibil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Harris a afirmat că ştie că a fost o perioadă dificilă, mai ales în ultimele câteva luni, invocând supărarea, durerea, grijile şi luptele, dar şi curajul şi generozitatea.

”Timp de patru ani, aţi mărşăluit pentru egalitate şi justiţie, pentru vieţile noastre şi pentru planeta noastră şi apoi aţi votat. Şi aţi transmis un mesaj clar. Aţi ales speranţa şi unitatea, decenţa, ştiinţa şi da, adevărul. L-aţi ales pe Joe Biden următorul preşedinte al Statelor Unite. Joe este un vindecător şi un unificator”, a declarat Harris, prima femeie vicepreşedinte al Statelor Unite.

Ea i-a adus un omagiu mamei sale, Shyamala Gopalan Harris.

”Când avenit din India, la 19 ani, poatre că nu şi-a imaginat acest moment. Dar a crezut cu tărie într-o Americă în care un astfel de moment este posibil. Aşa că mă gândesc la ea şi la generaţiile de femei - femei de culoare, asiatice, latino-americane, native americane - care de-a lungul istoriei noastre au croit drumul pentru acest moment”, a declarat Harris, referindu-se la femeile care s-au sacrificat pentru egalitate, libertate şi pentru dreptate pentru toţi, pentru garantarea şi apărarea dreptului de vot.
Ea a mai afirmat că deşi este prima femeie vicepreşedinte, nu va fi şi ultima.

”Pentru că fiecare fetiţă care a urmărit această seară vede că aceasta este o ţară a posibilităţilor, iar pentru copiii ţării noastre, indiferent de gen, ţara noastră v-a transmis un mesaj clar”, a subliniat Harris, spunându-le copiilor să aibă visuri ambiţioase. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.