Un număr record de femei sunt aşteptate să câştige locuri în Camera Reprezentanţilor din Congresul american, conform proiecţiilor, după o noapte cu câştiguri masive pentru femeile din întreg spectrul politic american, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miercuri dimineaţa, proiecţiile CNN arată că 96 de femei au câştigat locuri în Camera Reprezentanţilor, 31 dintre ele fiind noi iar 65 păstrându-şi locurile. Această cifră a depăşit recordul precedent de 85, conform Serviciului de Cercetare a Congresului.

În Senat, proiecţiile CNN arată că 11 femei vor câştiga locuri, două dintre ele fiind candidate noi, în timp ce restul de nouă îşi vor păstra locul. De asemenea, CNN estimează că opt femei vor câştiga cursele de guvernator.

În toate categoriile, majoritatea femeilor aparţin Partidului Democrat, 76 dintre potenţialele câştigătoare în Camera Reprezentanţilor fiind democrate iar 11 din Partidul Republican.

Recordul precedent a fost de 85 de femei în cel de-al 114-lea Congres, care a inclus două femei care şi-au dat demisia şi una care a fost aleasă pentru a ocupa un loc vacant, conform Serviciului pentru Cercetarea Congresului.

Victoria aşteptată a membrei Partidului Republican din Tennessee, Marsha Blackburn, vine în aceeaşi noapte ca înfrângerea aşteptată a senatoarei democrate din Dakota de Nord, Heidi Heitkamp. În plus, senatoarea democrată din Missouri, Claire McCaskill este aşteptată să nu fie realeasă iar Jack Rosen, candidată din partea democraţilor în Nevada va câştiga, conform proiecţiilor, în faţa republicanului Dean Heller.

Arizona va avea prima femeie senator indiferent de care partid va câştiga.

Conform unei analize CNN, efectuate chiar înaintea alegerilor, 256 de femei au câştigat alegerile preliminare pentru Camera Reprezentanţilor şi Senat, un record care a fost la baza victoriilor importante de marţi. Şi aici majoritatea au fost din Partidul Democrat – 197, faţă de 59 de la republicani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.