Papa Francis, dar şi Comisia Europeană le-au transmis condoleanţe rudelor victimelor care şi-au pierdut viaţa în accidentul de autocar din Spania, printre care se numără şi o româncă, relatează La Repubblica, precizând că, potrivit primelor ipoteze ale anchetatorilor, tragedia s-a produs din cauză că şoferul a adormit la volan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suveranul Pontif i-a transmis o telegramă episcopului de Tortosa, Enricque Benavent Vidal, în parohia căruia a avut loc accidental. Liderul Bisericii Catolice s-a declarat îndurerat de “incidental tragic” ce a provocat moartea unui grup de studenţi, “o pierdere ireparabilă”, potrivit lui. Papa le-a urat răniţilor însănătoşire grabnică.

La rândul său, Comisia Europeană le-a transmis condoleanţe rudelor celor 13 studenţi care şi-au pierdut viaţa şi le-a oferit susţinere deplină celor 44 de răniţi. “Deşi este o ocazie tristă, Comisia vrea să îi aducă un omagiu generaţiei Erasmus în ansamblu, unul dintre cele mai puternice exemple ale cooperării europene”, a declarat un purtător de cuvânt al Executivului european, Margaritis Schinas.

 

Între timp, au apărut primele ipoteze în privinţa cauzelor accidentului. Surse apropiate anchetei au declarat că este posibil ca şoferul să fi adormit la volan. El este acuzat de imprudenţă şi ucidere din culpă.

Bărbatul, în vârstă de 63 de ani, urmează să compare în faţa unui judecător, atunci când starea de sănătate îi va permite. Deocamdată el este internat la spital.

Tânăra din România care a murit în accidentul de autocar din Spania se numeşte Veronica Matcovici şi era studentă la Facultatea de Geografie şi Geologie din cadrul Universităţii Al. I. Cuza Iaşi, la masterul de turism şi dezvoltare regională în limba franceză. Ea please în Spania în luna februarie.

Cel puţin 14 persoane au decedat, iar alte 43 au fost rănite, duminică, după ce un autobuz plin cu studenţi Erasmus s-a izbit de o maşină, înainte de a se răsturna pe autostrada A7, în apropierea oraşului Freginals, din Catalonia, la doar 180 de kilometri sud de Barcelona.

Studenţii se întorceau de la festivalul anual Las Fallas din Valencia şi avea drept destinaţie Barcelona.

Potrivit Ministerului român al Afacerilor Externe, Consulatul general al Românirei la Barcelona este în legătură cu familia persoanei decedate şi cu autorităţile spaniole competente şi va acorda asistenţa consulară necesară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.