Zeci de gospodării din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost inundate, luni după-amiază, în urma unei ploi torenţiale care a dus la revărsarea unui râu, 30 de case fiind afectate, iar 50 de persoane fiind evacuate de pompieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O furtună puternică s-a abătut asupra Văii Budacului, apele râului Budac inundând zeci de gospodării din satele Budacu de Sus şi Petriş, scrie Timp Online.

Pompierii au evacuat 50 de localnici, iar 30 de case au fost afectate.

Oamenii spun că ploaia nu a durat mai mult de o jumătate de oră.

”Nu am mai văzut aşa ceva din 1977. A fost o rupere de nori. Când e cald, se poate trece valea cu picioarele, dar acum uitaţi-vă cum arată, ca un fluviu. Puteau fi toate podurile şi digurile din lume că tot ieşea apa”, a spus un bărbat, citat de Timp Online.

Primarul comunei Cetate, Lucian Tarniţă, care a mers în zona afectată, i-a îndrumat pr oameni să iasă din gospodăriile afectate şi să ajungă la căminul cultural şi la şcoală unde primăria le-a oferit spaţiu de cazare până la retragerea apelor, mai scrie Timp Online.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bistriţa, Marius Rus, a declarat că probleme au mai fost la Budacu de Sus, Lunca Şieuţ şi Budeşti.

”La Petriş sunt cele mai grave probleme. Pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă au intervenit Comitetetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă, şi Detaşamentul de pompieri Bistriţa e dislocat în zone cu probleme. Din primele informaţii, nu există victime. Acţionăm pentru sprijinirea populaţiei şi, în funcţie de necesităţi, alocăm resurse pentru sprijinirea celor care au probleme”, a spus Rus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.