Un pieton a murit şi un altul a fost grav rănit, joi seară, în urma a două accidente petrecute aproape simultan pe DN 24, în judeţul Vaslui, însă la o distanţă de peste 50 de kilometri, după ce victimele au fost lovite de maşini în timp ce se deplasau pe partea carosabilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, cele două accidente, în urma cărora un bărbat de 56 de ani a murit şi un altul de 46 de ani a fost rănit grav, au fost anunţate la numărul unic de urgenţă 112 la un interval de doar trei minute. 

Primul accident s-a petrecut pe raza localităţii Sârbi, la aproximativ 30 de kilometri sud de municipiul Vaslui, după ce un pieton care mergea pe partea stângă a şoselei a fost lovit cu oglinda retrovizoare a unui autoturism care venea din faţa sa şi era condus de un bărbat de 49 de ani, din municipiul Huşi. În urma accidentului, bărbatul a suferit un traumatism cranio-cerebral, fiind transportat cu o ambulanţă SMURD la Spitalul de Urgenţă Bârlad.

Cel de-al doilea accident a avut loc pe raza satului Văleni, la 15 kilometri nord de Vaslui, în momentul în care un localnic a fost lovit în plin de o maşină condusă de un bărbat de 49 de ani, din municipiul Iaşi, în timp ce mergea pe mijlocul şoselei. Impactul a fost fatal, pietonul fiind declarat mort de către echipajul medical al ambulanţei deplasate la intervenţie.

”Niciuna din cele două victime nu purta elemente reflectorizante, motiv pentru care, aşa după cum au afirmat şoferii, nu au fost observate de către conducătorii auto. Poliţiştii i-au testat pe cei doi şoferi, în ambele cazuri rezultatele fiind negative”, a declarat, joi, pentru News.ro responsabilul mass-media al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Poliţiştii vasluieni au întocmit dosare penale pe numele celor doi şoferi, pentru ucidere din culpă în cazul conducătorului auto din Iaşi şi vătămare corporală din culpă, în ceea ce-l priveşte pe cel din Huşi.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.