Peste 50.000 de comprimate şi 1.400 de fiole cu substanţe anabolizante, în valoare de peste 300.000 de lei, au fost confiscate, vineri, de către poliţiştii de frontieră din Vama Albiţa, judeţul Vaslui, de la doi fraţi care au încercat să le introducă ilegal în ţară, ascunse în autoturismul pe care îl conduceau, precum şi în două motociclete pe care le transportau.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi fraţi Alexei C. şi Iurie C., în vârstă de 33, respectiv 27 de ani, care sunt cetăţeni români şi moldoveni, s-au prezentat pentru a intrat în ţară, vineri, în jurul orei 11.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, judeţul Vaslui, potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră.

La controlul de frontieră, bărbaţii, care se aflau într-un autoturism marca Dodge, înmatriculat în Republica Moldova, au declarat că merg în judeţul Arad, la o competiţie sportivă de motociclism, în autovehicul aflându-se şi două motociclete.

”În baza profilului de risc, echipa comună de control formată din lucrători vamali şi poliţişti de frontieră a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului. Cu acestă ocazie, în autoturism (bord, cutia de viteze, bara din spate, lada de scule), în rezervorul motocicletelor transportate, precum şi în bagajele personale ale celor doi, au fost descoperite ascunse, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 50.200 de comprimate şi 1.407 fiole cu substanţe incluse în lista substanţelor interzise prevazută în Legea 104/2008”, se arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

FOTO: Poliţia de Frontieră
FOTO: Poliţia de Frontieră
FOTO: Poliţia de Frontieră
FOTO: Poliţia de Frontieră

Bărbaţii le-au spus anchetatorilor că substanţele descoperite nu le aparţin şi ei doar le transportau din Republica Moldova în România, urmând ca la destinaţie să primească 300 de euro, conform sursei citate.

FOTO: Poliţia de Frontieră
FOTO: Poliţia de Frontieră
FOTO: Poliţia de Frontieră
FOTO: Poliţia de Frontieră

Substanţele anabolizante descoperite, în valoare totală de 323.320 de lei au fost confiscate, poliţiştii de frontieră făcând cercetări pentru contrabandă, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.