(adaugă informaţii)

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mama copilului de şase ani care ar fi fost omorât la Brădeni, judeţul Sibiu, şi fiul ei mai mic au fost preluaţi de Direcţia de Protecţie a Copilului şi duşi la un centru pentru victime ale violenţei domestice. Specialiştii au stabilit că băiatul cel mic nu a fost agresat de tată, aşa cum s-a întâmplat cu fratele său mai mare, dar există informaţii că el ar fi asistat la astfel de scene, motiv pentru care el şi mama vor primi consiliere psihologică

UPDATE: ”Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, faţă de tatăl copilului s-a declanşat urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie în modalitatea omorului. Bărbatul a fost prezentat în cursul acestei zile cu propunere de arestare preventivă, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile”,  a transmis IPJ Sibiu. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Sibiu a anunţat, sâmbătă, că s-a autosesizat în cazul decesului copilului de şase ani din Brădeni.

"Reprezentanţii Serviciului de Evaluare Iniţială, Prevenţie şi Intervenţie în situaţiile de abuz, neglijare, exploatare s-au deplasat la domiciliul mamei copilului, unde se afla fratele minorului decedat, în vârstă de 4 ani, în vederea verificării dacă acesta a fost victima vreunei forme de violenţă din partea tatălui", a arătat sursa citată.

Copilul de patru ani şi mama sa au fost preluaţi de reprezentanţii DGASPC Sibiu pentru a fi duşi la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă pentru victimele violenţei domestice.

"Având în vedere faptul că minorul în vârstă de 4 ani s-a aflat în acelaşi imobil la data decesului fratelui său, a fost transportat la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, în vederea efectuării unui consult medical. În urma examinării medicale s-a constatat ca minorul este clinic sănătos şi nu a fost victima vreunei forme de agresiune. Ţinând cont de faptul că, din informaţiile care le avem până în prezent, minorul a asistat la anumite scene de agresiune săvârşite de tatăl său asupra fratelui, precum şi de faptul că mama a reclamat comportamentul agresiv al concubinului, aceştia vor beneficia de servicii de consiliere psihologică precum şi de găzduire într-un centru specializat pentru victimele violenţei domestice", a precizat DGASPC Sibiu.

Ancheta în acest caz a început după ce un bărbat din Brădeni a anunţat la 112 că fiul său de şase ani este mort, pe pat. Poliţiştii l-au audiat pe tată, ulterior fiind reţinut pentru 24 de ore, fiind suspectat de omor.

Surse judiciare au precizat că bărbatul a plecat de acasă, joi seară, cu cei doi copii la mama lui care locuieşte în vecinătate. Femeia l-a trimis să cumpere ceva, dar a revenit câteva ore mai târziu, beat. A luat copiii în braţe şi a plecat către casă.  

Bărbatul îşi aminteşte că a căzut peste copilul de 6 ani. Pe corpul victimei, anchetatorii au găsit urme de lovituri cu cureaua, dar încă nu s-a stabilit dacă erau din seara incidentului sau mai vechi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.