Poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii DIICOT fac, miercuri dimineaţă, 238 de percheziţii în Bucureşti şi în 28 de judeţe, în cadrul unor dosare penale de criminalitate organizată. Conform unor surse judiciare, 47 de percheziţii au loc la Timişoara, majoritatea în Complexul Studenţesc, într-un dosar de trafic de droguri în care sunt vizaţi mai mulţi studenţi de la Facultăţile de Medicină şi Drept. De asemenea, este vizat de percheziţii şi Florin Pârjol, zis Ghenosu, cunoscut în lumea interlopă din Târgovişte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, în cadrul operaţiunii "Ziua Z" sunt puse în executare 238 de mandate de percheziţie în Bucureşti şi în 28 de judeţe - Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Vaslui, Galaţi, Brăila, Vrancea, Covasna, Braşov, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov, Teleorman, Dolj, Gorj, Caraş, Hunedoara, Timiş, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Cluj şi Bistriţa-Năsăud, urmând să fie audiate peste 290 de persoane.

Dosarele în cadrul cărora sunt efectuate percheziţiile vizează infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani. În alte dosare se fac cercetări pentru efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice. De asemenea, se fac cercetări pentru evaziune fiscală, falsificare de instrumente electronice de plată, punere în circulaţie de instrumente electronice de plată contrafăcute, deţinere de instrumente electronice de plată contrafăcute, fals material în înscrisuri oficiale şi fals informatic. Totodată, au loc percheziţii în dosare penale în care sunt cercetate fapte de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism şi mărturie mincinoasă, potrivit Poliţiei Române.

"Acţiunile concertate ale procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism  declanşate  astăzi la nivel naţional sunt rezultatul activităţilor investigative derulate în 20 de cauze penale instrumentate de către 14 structuri teritoriale ale DIICOT şi Structura Centrală, ce  vizează destructurarea mai multor grupări infracţionale  implicate în majoritatea  formelor de criminalitate organizată ce intră în competenţa direcţiei, respectiv trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, criminalitate informatică, evaziune fiscală, contrabandă precum şi infractiuni cu violenţă, santaj, lipsire de libertate in mod ilegal si tentativă de omor", au precizat, la rândul lor, reprezentanţii DIICOT.

Conform unor surse judiciare, 47 de percheziţii au loc la Timişoara, majoritatea în Complexul Studenţesc, într-un dosar de trafic de droguri în care sunt vizaţi mai mulţi studenţi de la Facultăţile de Medicină şi Drept.

Surse din rândul anchetatorilor spun că este vorba despre două reţele de trafic şi consum de stupefiante, care funcţionau din 2016 şi care se aprovizionau reciproc. Majoritatea membrilor celor două grupări sunt studenţi care vindeau şi consumau cu precădere marijuana şi pastile Ecstasy.

Aproape toţi dintre studenţii vizaţi de percheziţiile de la Timişoara sunt din Târgu Jiu şi studiază la Facultatea de Drept sau la Medicină, iar în unele cazuri ei cumpărau stupefiantele de pe darknet.

În urma percheziţiilor de la Timişoara, anchetatorii ar urma să ducă la audieri la sediul DIICOT aproape 50 de persoane suspectate de trafic de droguri de risc şi mare risc, dar şi de trafic internaţional de droguri.

De asemenea, este vizat de percheziţii şi Florin Pârjol, zis Ghenosu, cunoscut în lumea interopă din Târgovişte. El a fost arestat în trecut inclusiv în Franţa, pentru proxenetism, dar şi într-un dosar de fraude informatice şi santaj, gruparea coordonată de el fiind implicată şi în infracţiuni cu violenţă.

Anchetatorii fac percheziţii şi la persoane suspectate de infracţiuni electronice de tip skimming care locuiesc într-un complex rezidenţial din Măgurele, precum şi doi  cetăţeni arabi care se ocupau cu obţinerea de acte false.

La operaţiuni participă peste 600 de poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, inspectoratelor de poliţie judeţene şi luptători ai structurilor de intervenţii şi acţiuni speciale ale Poliţiei Române, precum şi jandarmi, poliţişti din cadrul I.G.P.F. şi specialişti ai D.G.A..  

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.