Două persoane - un elev de 14 ani şi o femeie - au fost rănite, miercuri dimineaţă, în urma unei explozii produse la şcoala din localitatea Voiniceni din judeţul Mureş. Explozia ar fi fost cauzată de femeia de serviciu, care după ce a fost anunţată de copii că în sala de cursuri miroase a gaz, ar fi aruncat un chibrit aprins în soba de teracotă, conform reprezentanţilor şcolii. Inspectoratul Şcolar Mureş şi autorităţile locale urmează să decidă ca toate robinetele exterioare ale sobelor să fie demontate, pentru a nu mai fi accesibile, suspectând că cineva a umblat la robinet.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Conducerea şcolii din Voiniceni: Explozia s-a produs când femeia de serviciu, anunţată că mirosea a gaz, a aruncat un chibrit aprins în sobă

Conducerea Şcolii Generale Voiniceni afirmă că femeia de serviciu a provocat explozia, ea fiind rănită de suflu.

"A fost vorba de o acumulare de la o sobă. Copiii din clasă au simţit miros de gaz şi au mers să anunţe la cancelarie, dar pe hol au văzut-o pe femeia de servicu. Femeia a venit şi a aruncat un chibrit aprins în teracotă, moment în care a avut loc o explozie în interiorul teracotei, care nu s-a dezintegrat, urmată de o flacără. Angajata şi un elev care se afla lângă ea au suferit arsuri de gradele I şi II", a declarat, pentru News.ro, directoarea şcolii, Minerva Bordeanu.

Toţii copiii au fost lăsaţi să plece acasă, urmând să revină la cursuri după ce specialiştii vor da asigurări că nu există scurgeri.

Reprezentanţii şcolii nu cred că a fost vorba de o defecţiune la instalaţii, care au fost verificate în luna mai. Este posibil ca cineva să fi umblat la robinetul exterior al sobei.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Mureş au declarat că se va analiza, împreună cu Primăria şi conducerea şcolii, posibilitatea ca toate robinetele de la sobe să fie demontate, pentru ca instalaţiile să nu mai fie accesibile decât unei singure persoane, care va fi desemnată ca pe timp de iarnă să aprindă focul.

Explozie la o şcoală din judeţul Mureş - două persoane au fost rănite

Conform ISU, explozia nu a fost urmată de incendiu şi s-a produs în urma unei acumulări de gaze, la o sobă de teracotă dintr-o sală de clasă.

În urma deflagraţiei, au fost răniţi un elev de 14 ani şi o femeie de aproximativ 60 de ani, angajată a şcolii. Ambele victime au suferit arsuri de gradele I şi II la faţă şi au fost preluate de echipajele Serviciului de Ambulanţă şi transportate la UPU Târgu Mureş.

De asemenea, au fost evacuaţi aproximativ 70 de elevi şi şapte cadre didactice.

ISU Mureş a intervenit cu două autospeciale şi cu un echipaj de CBRN, iar primele informaţii mai arată că deflagraţia a fost de mică amploare, nefiind semnalate pagube.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic de Urgenţă din Târgu Mureş, cei doi răniţi se află la UPU-SMURD, femeia având arsuri de gradele 1 şi 2, pe faţă şi antebraţul drept, dar este în stare stabilă şi va fi transferată la Secţia de arşi a Spitalului Judeţean Mureş.

La rândul său, băiatul de 14 ani s-a prezentat la UPU cu arsură de grad 1 la faţă şi senzaţia de arsură la ochi, astfel că va fi transmis la oftalmologie. "Arsura se vede mai tare la nivelul genelor şi sprâncenelor, în rest are doar senzaţia de arsură", au spus reprezentanţii spitalului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.