Două vagoane ale unui tren de marfă aparţinand SRCF Constanţa şi care are în compunere 40 de vagoane încărcate cu combustibil lichid au deraiat, sâmbătă dimineaţă, în staţia CF Tăndărei. Traficul feroviar închis între Murgeanca şi Ţăndărei, în judeţul Ialomiţa, a fost reluată în cursul serii pe ambele fire, după ce, în jurul orei 15.30, fusese redeschisă pe un fir pentru trenurile cu tracţiune Diesel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 20:53 - Traficul feroviar închis în urma deraierii unui tren de marfă a fost reluat complet pe Magistrala 702 Făurei - Feteşti

Circulaţia feroviară închisă complet sâmbătă dimineaţă între Murgeanca şi Ţăndărei, în judeţul Ialomiţa, unde două vagoane ale unui tren de marfă încărcat cu combustibil lichid au deraiat, a fost reluată în cursul serii pe ambele fire, după ce, în jurul orei 15.30, fusese redeschisă pe un fir pentru trenurile cu tracţiune Diesel.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, sâmbătă seară, începând cu ora 19:30, circulaţia feroviară pe Magistrala 702 Făurei - Feteşti a fost reluată.

UPDATE 16:38 - Traficul feroviar în zona unde a deraiat un tren de marfă, reluat pe un fir pentru trenurile cu tracţiune Diesel

Traficul feroviar închis sâmbătă dimineaţă între Murgeanca şi Ţăndărei, în judeţul Ialomiţa, unde două vagoane ale unui tren de marfă încărcat cu combustibil lichid au deraiat, a fost reluat pe un fir, în jurul orei 15.30, pentru trenurile cu tracţiune Diesel, a informat CFR Călători.

Potrivit sursei citate, de la ora 15:23 a fost redeschisă pe un fir circulaţia trenurilor cu tracţiune Diesel între Murgeanca - Ţăndărei, astfel că pasagerii garniturilor R 8224 Constanţa - Buzău, R 8223 Buzău - Constanţa şi IR 1971 Constanţa - Galaţi nu vor mai fi transbordaţi cu mijloace auto.

Potrivit sursei citate, s-au răsturnat vagoanele 11 si 12 ale trenului de marfă compus din 40 de vagoane şi încărcat cu combustibil lichid.

La ora actuală, circulaţia feroviară este închisă pănă la degajarea liniei de cele două vagoane răsturnate.

CFR Infrastructură mai informează că în prezent, trei trenuri de călători staţionează în staţiile adiacente, nefiind expuse vreunui pericol.

Sursa citată mai menţionează că CFR Călători a pus la dispoziţie mijloace auto pentru transbordarea călătorilor între staţiile CF Murgeanca şi Movila.

La ora transmiterii acesti ştiri, echipele de intervenţie (ISU şi CFR SA) se află la faţa locului şi intervin pentru ridicarea vagoanelor răsturnate şi redeschiderea circulaţiei feroviare în condiţii de siguranţă.

Circulaţia feroviară între Ţăndărei şi Murgeanca este închisă din cauza deraierii trenului de marfă, iar călătorii din trenurile de pasageri afectate sunt preluaţi cu mijloace auto la alte trenuri, pentru continuarea călătoriilor.

Potrivit CFR Călători, trenurile de călători afectate în urma deraierii celor două vagoane de marfă în staţia Ţăndărei sunt: IR 1970 Galaţi – Constanţa, R 8221 Buzău – Constanţa, R 8222 Constanţa – Buzău. Trenul de călători R 8036 Constanţa - Feteşti (plecare 13.24) - Tăndărei (sosire 13.59) este anulat pe distanţaTăndărei - Feteşti, iar R 8571 Tăndărei (plecare 14.59) - Feteşti (sosire 15.34) este anulat pe întreaga distanţă.

Potrivit ultimei informări a CFR Călători, la trenurile cu plecare din Constanţa şi Buzău şi care au ca destinaţie finală Buzău, Constanţa şi Galaţi transportul pasagerilor se va face cu mijloce auto între Movila - Murgeanca şi retur.

Astfel, R 8224 Constanţa (plecare 16.08) - Feteşti (plecare 18.02) - Movila - Ţăndărei - Murgeanca - Buzău va circula pănă la Movila, de la Movila la Murgeanca se asigură transbordarea pasagerilor cu mijloace auto la tren pe distanţa Murgeanca - Buzău. Trenul R 8223 Buzău (plecare 16.20) - Murgeanca - Tăndărei - Movila - Feteşti - Constanţa va circula până la Murgeanca, de la Murgeanca la Movila se asigură transbordarea pasagerilor cu mijloace auto la tren pe distanţa Movila - Constanţa, iar trenul IR 1971 Constanţa (plecare 18.35) - Feteşti (sosire 19.48) - Movila - Tăndărei - Murgeanca - Galaţi va circula până la Movila, de la Movila la Murgeanca se asigură transbordarea pasagerilor cu mijloace auto la tren pe distanţa Murgeanca - Galaţi.

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată, în vigoare, mai informează CFR Călători.

La acest moment, echipe feroviare sunt la faţa locului şi intervin pentru eliberarea linei şi reluarea circulaţiei în condiţii de siguranţă.

CFR Infrastructură menţionează că 38 de vagoane din compunerea trenului de marfă au fost retrase în staţia CF Ţăndărei, iar cele două vagoane de marfă răsturnate vor fi repuse pe şină cu o macara de mare tonaj, după finalizarea măsurătorilor şi operaţiunilor de intervenţie desfăşurate la această oră de către organele abilitate.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.