Un bărbat de 27 de ani, suspectat că ar fi ucis, în 2013, o femeie din Anglia, a fost prins de poliţiştii români. Aceştia au făcut, miercuri, o percheziţie la domiciliul bărbatului din judeţul Cluj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R. şi cei de la I.P.J. Cluj au efectuat o percheziţie, la domiciliul unui bărbat, suspect de comiterea infracţiunii de omor asupra unei femei din Marea Britanie. Este vorba despre un bărbat, de 27 de ani, cetăţean român, care ar fi comis fapta la finalul anului 2013, în localitatea britanică Bosham”, a transmis, miercuri, Poliţia Română. 

Sursa citată a precizat că, pe durata percheziţiei a fost pus în aplicare şi un mandat european de arestare pe numele tânărului, emis de autorităţile din Marea Britanie, suspectul urmând a fi prezentat magistraţilor Curţii de Apel Cluj, în vederea confirmării mandatului.

La activităţi au participat şi patru poliţişti din Anglia, documentarea activităţii infracţionale a celui în cauză fiind realizată, în cursul acestui an, de către poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R., din cadrul  I.P.J. Cluj, cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi I.P.J. Sălaj, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj şi în colaborare cu Ambasada Marii Britanii la Bucureşti - National Crime Agency.

Surse judiciare au precizat, pentru News.ro, că este vorba despre Sabău Cristian, de 27 de ani, din municipiul Dej, judeţul Cluj. 

Acesta este suspectat că ar fi ucis-o pe Valerie Graves, de 55 de ani, în noaptea de 29/30.12.2013. Valerie Graves era un artist care locuise în Scoţia pentru mai mulţi ani şi se mutase în zona în care a avut loc crima cu puţin timp înainte, pentru a avea grijă de mama sa care era în vârstă. 

Femeia a fost găsită decedată, în dormitor, cu multiple răni la cap şi faţă. Ulterior, poliţiştii au găsit un ciocan, care se pare că ar fi fost arma crimei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.