Un număr de 51 de persoane din Siria, Irak, Afganistan şi Pakistan au fost prinse de poliţiştii de frontieră de la Moraviţa şi Oraviţa, judeţele Timiş şi Caraş-Severin, când încercau să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, în cooperare cu jandarmi şi cu poliţişti de la Poliţia Deta, au prins, în zona localităţilor Gherman, Gaiu Mic şi Jamu Mare, patru grupuri de persoane, formate din 46 de cetăţeni străini, care se deplasau dinspre Serbia spre interiorul ţării, acestea fiind duse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

În urma verificărilor s-a stabilit că grupurile erau constituite din 22 bărbaţi, 11 femei şi 13 minori, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 42 de ani, iar minorii cu vârste între un an şi 17 ani.

Migranţii au declarat că sunt din Afganistan (şapte), Pakistan (nouă), Siria (două) şi din Irak (28). Aceştia au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Şi poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au prins, în apropierea localităţii Grădinari, cinci cetăţeni străini care au fost preluaţi şi transportaţi la sediul instituţiei pentru cercetări.

În cadrul verificărilor s-a stabilit că este vorba despre cetăţeni sirieni, toţi bărbaţi cu vârste cuprinse între 19 şi 28 de ani. 

În cauză se fac cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei, la finalizare urmând să fie luate măsurile legale care se impun.

Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, pentru cercetarea în comun a incidentului şi punerea în aplicare a acordului de readmisie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.