Un bărbat care fusese eliberat recent din penitenciar a fost prins în flagrant de poliţiştii bucureşteni, după ce a furat ţevi din cupru de la o firmă din Sectorul 2, anchetatorii stabilind că anterior acesta a mai spart două firme, de unde a furat bormaşini, aparate de sudură, un flex şi un pickhammer.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, a fost prins sâmbătă, după ce poliţiştii bucureşteni l-au supravegheat în perioada noiembrie - decembrie, având informaţii că, după ce a fost eliberat din penitenciar, fură din societăţi comerciale din Bucureşti şi judeţul Ilfov, potrivit Poliţiei Capitalei.

Sâmbătă,în jurul orei 04.00, poliţiştii l-au văzut pe suspect în zona unui parc din Sectorul 2, iar aproximativ două ore mai târziu, acesta avea două bagaje voluminoase, astfel că a fost imobilizat şi dus pentru audieri la sediul Secţiei 9 Poliţie. Poliţiştii au găsit în cele două genţi ţevi din cupru de diferite dimensiuni, coturi şi reducţii din cupru, care fuseseră furate de la o firmă.

În urma investigaţiilor, poliţiştii au stabilit că, în perioada 12-14 noiembrie, suspectul, împreună cu un alt bărbat, au intrat prin efracţie în sediul unei firme, de unde au furat două bormaşini, două aparate de sudură şi un flex. Ulterior, în 2 decembrie, cei doi au spart un perete şi au forţat uşa de acces în sediul unei alte firme, de unde au furat un pickhammer şi patru bormaşini electrice.

Prejudiciul total produs de cei doi suspecţi a fost estimat la 50.000 de lei, fiind recuperat aproximativ 60 la sută, a precizat Poliţia Capitalei.

Bărbatul prins în flagrant a fost reţinut, urmând să fie prezentat magistraţilor. Poliţiştii îl caută pe celălalt suspect, iar cercetările sunt continuate pentru furt calificat,  

Poliţiştii bucureşteni au fost sprijiniţi în acest caz de Direcţia de Operaţiuni Speciale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.