Un bărbat care ar fi participat la atacul din 23 mai asupra unei sucursale bancare din Baia Mare, când a fost furată o sumă de aproximativ 100.000 de lei, a fost arestat preventiv, vineri, iar cercetările sunt continuate pentru identificarea altor persoane implicate. Suspectul, care are 40 de ani şi este din Caraş-Severin, a fost reţinut în urma a trei percheziţii efectuate de către poliţişti şi procurori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform Biroului de presă al Poliţiei Judeţene Maramureş, un suspect în cazul jafului de la sucursla bancară a fost reţinut în urma a trei percheziţii efectuate, una la sediul unei firme şi două la persoane fizice din Bihor şi Caraş-Severin.

Suspectul identificat are 40 de ani, este domiciliat în Caraş-Severin, dar locuia fără forme legale în Oradea. El este bănuit de comiterea tâlhăriei împreună cu alţi complici, care deocamdată sunt căutaţi.

”Soluţionarea cazului de tâlhărie comisă în luna mai într-o unitate bancară din municipiul Baia Mare a fost o prioritate a poliţiştilor Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş. Încă din momentul în care a fost sesizată fapta, s-a constituit o echipă complexă de cercetare, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, pentru identificarea şi prinderea autorilor”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Judeţene Maramureş.

Suspectul a fost reţinut joi după-amiază, iar vineri a fost prezentat instanţei, care a dispus arestarea sa preventivă pe o perioadă de 30 de zile pentru tâlhărie.

Poliţiştii continuă cercetările, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a comis jaful şi pentru identificarea tuturor celor implicaţi, dar şi în vederea recuperării prejudiciului.

Jaful fusese anunţat la 112 în 23 mai, după ce doi bărbaţi mascaţi şi înarmaţi au intrat în bancă şi au ameninţat angajaţii, dar şi pe un client aflat la un ghişeu.

Suspecţii au reuşit să fugă cu aproximativ 100.000 de lei înainte de a ajunge forţele de ordine.

Angajaţii, care au apăsat butonul de panică şi au declanşat alarma, le-au relatat poliţiştilor că atacatorii purtau cagule. Unul avea în mână o macetă, iar al doilea un pistol.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.