Turistul care a căzut într-o râpă pe un traseu din apropierea Vârfului Omu a fost recuperat de către salvamontişti, după o intervenţie de aproximativ patru ore, fiind în stare gravă, potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Haiduc a declarat pentru News.ro că turistul, în vârstă de 20 de ani, a suferit multiple traumetisme - craniene, de membre şi de coloană, fiind preluat de către salvamontişti în stare gravă şi transportat până la Cabana Valea Arsă, de unde a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la spital.

Şeful Salvamont Buşteni a mai spus că echipele de salvatori au cerut ajutorul elicopterului SMURD, însă acesta nu a putut interveni din cauza vântului puternic.

Turist făcea mountain biking în masivul Bucegi şi a căzut într-o râpă, prăpuşindu-se aproximativ 40 de metri, în zona Cerdacul Văii Cerbului, în apropiere de Vârful Omu, iar însoţitorii săi au cerut ajutorul salvamontiştilor.

Bărbatul se afla cu bicicleta pe munte pe un traseu foarte accidentat şi dificil, iar după ce a căzut cei doi însoţitori ai săi au sunat cerând sprijinul autorităţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.