Trupurile neînsufleţite ale celor trei turişti dispăruţi în Munţii Făgăraş au fost recuperate de către salvamontişti, două fiind deja preluate de elicopter, iar cel de-al treilea a fost dus în creastă, urmând să fie la rândul său preluat de către elicopter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Salvamont România, Sabin Cornoiu, a declarat pentru News.ro, miercuri, că trupurile celor trei turişti dispăruţi în Munţii Făgăraş au fost recuperate.

“Toate cele trei victime au fost recuperate de către salvatori. Două au fost predate deja la elicopter şi transportate la baza muntelui şi predate IML, iar cea de-a treia a fost ridicată în creastă, de unde urmează să fie recuperată de elicopter”, a afirmat şeful Salvamont.

El a menţionat că apoi urmează să fie efectuat transportul echipelor de salvamontişti implicate în această acţiune.

Zonele în care au fost descoperite trupurile celor trei turişti sunt extrem de accidentate, temperaturile sunt ridicate şi există pericol permanent de avalanşă, conform salvamontiştilor.

Cei trei turişti erau din Iaşi. Doi aveau 60 de ani, iar al treilea avea 18 ani şi, cel mai probabil, ei au fost surprinşi de o avalanşă în Munţii Făgăraş. Autoturismul acestora a fost găsit parcat în curtea unei mănăstiri din satul braşovean Breaza, unde s-ar fi aflat încă din 30 martie, conform localnicilor.

Dispariţia lor a fost raportată în urmă cu o săptămână, însă căutările au început în urmă cu trei zile, cu elicopterul, pentru că familia nu se arătase îngrijorată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.