Poliţiştii de frontieră din judeţele Timiş şi Caraş-Severin au depistat 31 de migranţi din Siria, Irak, Iran şi Pakistan, între care şi 11 minori, în timp ce încercau să intre ilegal în ţară din Serbia, cu intenţia de a ajunge în state din vestul Europei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Paisprezece dintre migranţi au fost descoperiţi luni, în jurul orei 11.15, de către poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Oraviţa, judeţul Caraş-Severin şi lucrătorii Secţiei 8 de Poliţie Oraviţa în apropierea localităţii Ticvaniu Mare, aceştia fiind preluaţi şi transportaţi la sediul instituţiei pentru cercetări, potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră.

”În cadrul verificărilor, s-a stabilit că grupul este format din cinci bărbaţi, patru femei, cu vârste cuprinse între 23 şi 50 ani şi cinci minori, cu vârste cuprinse între 3 şi 11 ani, toti cetăţeni din Siria, Irak şi Iran”, se arată în comunicat.

De asemenea, alţi 13 migranţi au fost depistaţi de către poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Naidăş, judeţul Caraş – Severin, pe direcţia localităţii de frontieră Răcăşdia, în timp ce se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării.

”La cercetări s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni sirieni, doi bărbaţi, cinci femei, cu vârste între 25 şi 65 de ani şi şase minori, cel mai mic având vârsta de 1 an”, potrivit comunicatului citat.

Şi poliţiştii de frontieră de la Sectorul Moraviţa, judeţul Timiş, au depistat pe direcţia localităţii de frontieră Gaiu Mic patru cetăţeni pakistanezi cu vârste cuprinse între 18 şi 26 de ani care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării.

În toate cele trei cazuri, persoanele în cauză le-au spus poliţiştilor de frontieră că au încercat să intre în România ca să ajungă mai departe în ţări din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, migranţii fiind preluaţi de echipe operative din cadrul Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţi de Azil Timişoara, în vederea dispunerii măsurilor legale, ce se impun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.