Treisprezece persoane au fost reţinute, luni, de poliţiştii doljeni, în urma scandalului din 9 decembrie de la Calafat, atunci când mai multe persoane au provocat o încăierare, iar un poliţist chemat să restabilească ordinea a fost agresat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Dolj, poliţiştii au făcut, luni, 12 percheziţii la locuinţele mai multor persoane din municipiul Calafat, 13 bărbaţi din localitatea respectivă fiind bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu, tulburarea ordinii şi liniştii publice, încăierare şi lovire sau alte violenţe. 

Ei sunt acuzaţi că, în 9 decembrie, ar fi pătruns fără drept în locuinţa unei femei din Calafat şi ar fi tulburat ordinea şi liniştea publică, participând şi la o încăierare.

De asemenea, acestia ar fi lovit un bărbat, din aceeaşi localitate.

Cu ocazia percheziţiilor au fost identificate şi ridicate mai multe obiecte care ar fi fost folosite de bărbaţi la săvârşirea faptelor.

Cele 13 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, fiind duse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj, urmând ca marţi să fie prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii din Calafat au fost sesizaţi, în 9 decembrie, de către un bărbat de 45 de ani, din oraş, despre faptul că un alt bărbat, împreună cu fiii şi nepoţii săi, i-a spart geamurile de la două autoturisme.

Ulterior, membrii aceleiaşi familii care ar fi provocat distrugerile s-au dus la locuinţa altor persoane, rude cu proprietarii maşinilor.

"Poliţiştii au intervenit între cele două grupuri pentru a aplana conflictul, moment în care unul dintre poliţişti a fost lovit peste mână, de către o persoană din familia care ar fi provocat distrugeri. La faţa locului a fost dirijat şi un echipaj din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, numărul forţelor de ordine fiind suplimentat. Starea conflictuală a fost aplanată, persoanele implicate fiind conduse la poliţie”, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

În acest dosar mai este cercetat un tânăr de 18 ani, el fiind suspectat că l-a lovit pe poliţistul respectiv cu o bâtă, provocându-i o fractură la un deget de la mâna dreaptă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.