Poliţiştii de frontieră din Arad şi Bihor au interzis intrarea în ţară a trei automarfare încărcate cu 36,5 tone de deşeuri provenite din Olanda, Franţa şi Germania şi ai căror destinatari erau firme româneşti. Transporturile care conţineau cauciucuri uzate, deşeuri electrocasnice şi haine second-hand au fost oprite la intrarea în ţară pentru că nu aveau documentaţia necesară prevăzută de lege pentru import.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele trei autotrenuri, conduse de cetăţeni români, s-au prezentat, joi, la punctele de trecere a frontierei Borş II şi Nădlac II. TIR-urile transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri electrocasnice, cauciucuri uzate, textile de la diferite societăţi comerciale din Olanda, Franţa şi Germania, pentru firme din România.

„Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatelor Judeţene Bihor şi Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că cele trei automarfare erau încărcate cu 36.500 kilograme de deşeuri electrocasnice, anvelope uzate, îmbrăcăminte second-hand, pentru care cei trei şoferi nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse”, informează, vineri, Poliţia de Frontieră.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru cele trei TIR-uri.

La sfârşitul lunii trecute, Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunţat că că 66 de transporturi de deşeuri au fost oprite la graniţă în luna iulie, după punerea în funcţiune a sistemului de trasabilitate pentru deşeurile transfrontaliere. Deşeurile care pot fi reciclate şi care au valoare economică pot intra în continuare în ţară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.